ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - L.G. Parfyonova (Економіка та право, 2024)
Обґрунтовано надзвичайну значимість вищої освіти для економічного й соціального прогресу країни та необхідність дослідження тенденцій і напрямів її розвитку. Описано основні тенденції розвитку української вищої школи зароки незалежності. Розраховано і проаналізовано показники динаміки кількості українських ВНЗ різних рівнів акредитації та їх випускників за освітньо-кваліфікаційними рівнями. Проаналізовано результати функціонування системи вищої освіти в Украйні з позиції особистості й держави, а також показний ринку праці висококваліфікованих фахівців. Визначено сучасні напрями розвитку вітчизняної системи вищої освіти.