Бібліотечні веб-сайти в глобальному інформаційному просторі: клієнтоорієнтований підхід - L. F. Trachuk (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Досліджено веб-сайти бібліотек як головні ресурси структурування інформації та забезпечення доступу до неї в інтернет-просторі, рівень використання яких залежить від зрозумілості структури, якості інформаційного наповнення та привабливості дизайну. Головним принципом побудови бібліотечних веб-сайтів визначено орієнтований на користувача інтерфейс. Користувач бібліотечного сайта розглядається як клієнт бібліотеки. Пропонується механізм виявлення недоліків веб-сайтів та шляхів удосконалення інформаційної політики бібліотек в інтернет-просторі, яким є аналіз бібліотечних веб-сайтів за допомогою спеціальних методів.