Національно-культурні витоки процесу виховання у школярів міжетнічної толерантності - Володимир Присакар (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті розкрито роль національно-культурних цінностей народу у процесі виховання міжетнічної толерантності. Процес виховання міжетнічної толерантності розглядається як формування інтегративно-особистісної властивості людини, що ґрунтується на пізнавальному, емоційно-оцінковому, поведінково-діяльнісному компонентах. Опираючись на науково-методичні джерела та результати дослідження, проведені у загальноосвітніх школах Хмельницької та Чернівецької областей автором обґрунтовано необхідність спрямування виховного процесу на формування ціннісної сфери індивіда шляхом використання потенціалу національно-культурних цінностей народу і розвиток на цій основі позитивних мотивів щодо діалогу культур.