НАПРЯМИ РЕФОРМУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ - Юлія Базелюк (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2015)
В статті розглядаються особливості децентралізації фінансування закладів охорони здоров’я. Головну увагу зосереджено на причинах проведення реформи. Проаналізовано світовий досвід в управлінні фінансами сфери охорони здоров’я. Визначено місце та роль медичних послуг в системі функціонування закладів охорони здоров’я. Здійснено короткий ретроспективний аналіз реформ галузі медицини в Україні. Наведено моделі та способи децентралізації фінансування закладів охорони здоров’я в Україні в межах регіону. Визначено основні напрямки реформування фінансування закладів охорони здоров’я.