СЕМАНТИЧНИЙ АНАЛІЗ СКЛАДОВИХ КАТЕГОРІЇ «ЕЛЕМЕНТ ІНФРАСТРУКТУРИ МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА» - N.O. Vasilchuk (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано точки зору зарубіжних і вітчизняних авторів, а також законодавчі та нормативні акти щодо тлумачення категорії «елемент інфраструктури міжрегіонального співробітництва» з використанням прийомів семантичного аналізу, який передбачає логічний аналіз слова і його змісту. Встановлена логічна послідовність щодо розуміння категорії «елемент інфраструктури міжрегіонального співробітництва». Запропоновано варіанти формулювання визначень, які є структурними елементами категорії «елемент інфраструктури міжрегіонального співробітництва», що в свою чергу дозволили сформулювати підсумкове визначення «елемент інфраструктури міжрегіонального співробітництва». Стаття дає підстави перейти до дослідження безпосередньо елементів інфраструктури міжрегіонального співробітництва з метою її подальшої оптимізації та імплементації в умовах переходу до постіндустріального суспільства.