Glagoljski natpisi otoka Krka kao povijesni izvor - Luka Aničić (Vjesnik Istarskog Arhiva, 2012)
U članku se obrađuje i usustavljuje domena glagoljskih natpisa pronađenih na otoku Krku. Promišlja se nov način njihove obrade s obzirom na nesadržajne karakteristike natpisa s ciljem deriviranja za povijesnu znanost relevantnih informacija. Kriteriji su usustavljivanja natpisa kvantiteta, lokalitet, medij, sadržaj i datacija. Izvode se zaključci koji proizlaze temeljem spomenutih generalizacija.