پیش بینی سودآوری عملیاتی با استفاده از تجزیه و تحلیل دوپانت: شرکتهای بیمه‌ای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران - سید فخرالدین فخرحسینی; میثم کاویانی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2023)
یکی از موضوعات مهم در ارتباط با سازمان بورس اوراق بهادار پیش بینی سود آوری آتی شرکت‎ های پذیرفته شده است. پیش بینی سود آوری موضوع بسیار مهمی‎ است که ذهن تحلیل گران مالی را به خود معطوف ساخته است. از این رو تصور می شود نسبت دوپانت که در بر گیرنده نسبت فعالیت و نسبت سود آوری است، ارتباط زیادی برای پیش بینی سو دآوری آتی شرکت ‎ ها داشته باشد. لذا هدف این تحقیق پیش بینی سود آوری عملیاتی با استفاده از تجزیه و تحلیل دوپانت در شرکت های بیمه ای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران با ستفاده از مدل های رگرسیونی است. تعداد شرکت های صنعت بیمه در این تحقیق چهارده شرکت برای دوره زمانی طی سال های 1394- 1399 در نظرگرفته شده است. نتایج این تحقیق نشان می‎ دهد سود آوری آتی شرکت بیمه ای متاثر از تغییرات حاشیه سود و مدیریت عملکرد می باشد.