ВИЗНАЧЕННЯ ПІЗНІШЕ ПРИЙНЯТИХ ЗАКОНІВ, ЩО РЕГУЛЮЮТЬ ГОСПОДАРСЬКІ ВІДНОСИНИ, ТА ПРОБЛЕМИ ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ - V.M. Koval (Економіка та право, 2024)
Загальне визнання правила про перевагу пізніше прийнятого закону не виключає як необхідності уточнення змісту цього правила, так і потреби у врахуванні винятків із цього правила. Уточнення змісту зазначеного правила полягає у визнанні норм, що виявляються при тлумаченні нового закону за допомогою висновку від протилежного, такими, що також підлягають переважному застосуванню. Але новий закон не виключає застосування спеціальних правових норм, встановлених раніше прийнятими законами. Проте законодавець може виключити застосування таких норм.