Навчально-виховні аспекти підготовки педагогічних кадрів для шкільної освіти в Подільській губернії (1864-1917 рр.): історіографічний вимір - Надія Балабуст (Педагогічний дискурс, 2012)
В статті на основі історико-педагогічної літератури, архівних матеріалів та публікацій періодичних видань аналізується малодосліджена проблема навчально-виховних аспектів підготовки педагогічних кадрів для шкільної освіти в Подільській губернії в другій половині ХІХ ст. – на початку ХХ ст. в наукових доробках вітчизняних та зарубіжних дослідників