Протиповітряна оборона кораблів військово-морського флоту Російської Федерації: можливості, перспективи розвитку та деякі пропозиції щодо її подолання - М. В. Кіріакіді (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
У роботі розглянути бойові можливості зенітно-ракетних та зенітно-артилерійських комплексів кораблів військово-морського флоту Російської Федерації, тенденції їх розвитку та проблемні питання, які виникають при їх експлуатації. Зведені в таблицю вражаючі потенціали протиповітряної оборони основних проектів кораблів, які є на озброєнні противника. Обґрунтована необхідна кількість протикорабельних ракет для прориву протиповітряної оборони кораблів противника із заданою ймовірністю.