Права людини в Європейському союзі в умовах сьогодення - O. V. Babarytskyi; S. V. Syrovyu; A. I. Ignatieva (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті досліджується стан реалізації та захисту прав людини в Європейському Союзі в умовах сучасних глобальних викликів. Зосереджено увагу на основних правових актах ЄС, зокрема Хартії основних прав Європейського Союзу. Розглянуто роль інституцій ЄС у забезпеченні прав людини, зокрема Європейського парламенту, Європейської комісії та Суду ЄС. Аналізується вплив міграційної кризи, цифровізації та збройних конфліктів на дотримання прав і свобод громадян.