Hanna Zaremska, Banici w średniowiecznej Europie, 1993 - Jacek Wiewiorowski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1994)
Recenzja: Hanna Zaremska, Banici w redniowiecznej Europie, Wydawnictwo Semper, Warszawa 1993