Zadovoljstvo pristupnika pripremom i provedbom stručnog ispita za stjecanje temeljnih knjižničarskih zvanja - Jelka Petrak; Martina Dragija Ivanović; Boris Badurina; Ivančica Đukec Kero (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2024)
Cilj. Istraživanjem se nastojalo utvrditi koliko su pristupnici stručnom ispitu za stjecanje temeljnih stručnih zvanja u knjižničarskoj struci u tri roka (zimski 2022., ljetni 2023. i zimski 2023. godine) zadovoljni programom pripravništva u svojim knjižnicama, pripremnim seminarom u organizaciji Povjerenstva za stručne ispite te cjelokupnim ispitom.