Рівень освіти як основна парадигма сталого розвитку економіки - Микола Артемович Заєць; В. А. Кирилова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2017)
В статті розглянуто сутність людського капіталу та його значення в сталому розвитку економічних систем. Зазначено, що в сучасному суспільстві інтелектуальний капітал є основою добробуту та багатства. Проаналізовано зв’язок між рівнем і якістю освіти та економічним розвитком країн з використання індексу людського розвитку. Визначено основні недоліки освітньої та наукової галузі та напрямки підвищення її ефективності в Україні.