Кінетика взаємодіючих квазічастинок у напівпровідниках у полі когерентних світлових пучків - O. Yu. Semchuk; V. E. Klymenko (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2015)
У дипольному наближенні та наближенні ефективної маси за допомогою нестаціонарного рівняння Шредінгера розраховано хвильову функцію електрона провідності в квазіоднорідному високочастотному електромагнітному полі. З використанням теорії квантових переходів Дірака побудовано кінетику нерівноважних взаємодіючих квазічастинок у напівпровідниках у полі інтенсивного лазерного випромінювання.