До визначення правової природи та поняття трудових правовідносин працівників Державного бюро розслідувань - D. E. Zherebtsov (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
Вказується, термінологічний апарат відіграє ключову роль у юридичній науці. Тому одним із пріоритетних напрямків наукових досліджень є визначення та модернізація термінів, що використовуються в юриспруденції. У галузевих юридичних науках традиційно важливе місце займає визначення відносин, які становлять предмет відповідної правової галузі. Хоча трудове право регулює широкий спектр суспільних відносин, його основу формують саме трудові відносини, які є центральним елементом цієї правової галузі.