ІНВАЙРОНМЕНТАЛЬНІ ЦІННОСТІ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ - О. В. Лазарєва; А. Ю. Мась; Д. В. Стерлєв (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2025)
Метою проведеного дослідження є спроба обґрунтувати важливі інвайронментальні цінності в системі землекористування в умовах сьогодення та післявоєнний період. Методологічну основу проведеного дослідження склали наступні методи: метод теоретичного аналізу, метод аналізу, порівняння та наукового узагальнення. Визначено найбільш пріоритетні інвайронментальні цінності у системі управління земельними ресурсами у післявоєнний період, такі як подолання екологічних проблем, координація зусиль задля дотримання екологізації виробництва та ефективного управління земельними ресурсами, глобальна переоцінка цінностей в системі управління земельними ресурсами, впровадження економічного інструменту управління землекористуванням, переоцінка цінностей, що переозброєна на економічний та екологічний розвиток виробництва, формування нового світогляду, відродження селянина як господаря на землі.