ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВЕНЧУРНОГО ІНВЕСТУВАННЯ НЕОІНДУСТРІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА IT-ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ - Н. В. Захарченко; Д. Ю. Скляров; Д. С. Михайлова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
У даній статті розглянуто доцільність переходу економіки України до неоіндустріального та ІТ-підприємництва, який характеризується індивідуалізацією, наномініатюризацією, біотехнологізацією, когнітивізацією, розвитком 3D-друку шляхом реіндустріалізації та оптимальної взаємодії всіх секторів реальної економіки та її структурно-збалансований розвиток. Соціально-економічні процеси неоіндустріальнії трансформації  України передбачають інтенсивний інноваційний розвиток реального сектору економіки, який виражений у пріоритетних напрямах технологічного розвитку. І саме венчурне інвестування є одним із привабливих нетрадиційних джерел фінансування таких інноваційних проектів підприємств з генерації нових високотехнологічних продуктів. Авторами досліджено стан ринку венчурного фінансування в Україні, означені проблеми та перспективи розвитку стартапів,  визначені переваги інвестиційної діяльність через венчурні фонди, представлена характеристика та напрямки інвестування венчурних фондів та визначені шляхи розвитку венчурного інвестування в Україні.