Korištenje digitalnih tehnologija i čitateljske navike kod djece iz perspektive roditelja, s posebnim osvrtom na edukativnu aplikaciju za djecu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica - Danijela Petrić; Nikolina Peša Pavlović; Mate Juric (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2025)
Cilj. Cilj provedenog istraživanja jest na temelju mišljenja roditelja djece od četiri do devet godina ispitati navike korištenja digitalnih tehnologija kod djece, uz poseban fokus na navike čitanja i ulogu aplikacije „Mitska bića – digitalna priča“ u poticanju čitanja. Svrha ovoga rada jest omogućiti bolje razumijevanje navika korištenja digitalnih tehnologija i planiranje smjernica za knjižničare i roditelje kako ponuditi kvalitetne digitalne sadržaje koji mogu poticati čitanje kod djece.