Активізація вивчення етнології в системі підготовки філологів: джерелознавчий аспект - Олеся Барташук (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті на основі аналізу різних підходів до класифікації джерельної бази етнології як історико-гуманітарної дисципліни визначені найоптимальніші джерела її вивчення через призму підготовки українських філологів з акцентуацією на регіональний аспект. Зокрема, одним із найефективніших джерел, що відбиває не тільки загальні принципи наукового джерелознавства, а й розкриває історію взаємин етнології, художньої літератури, історичної науки і філологічних дисциплін, визначено твори зі шкільного курсу української художньої літератури. А з огляду на регіональний аспект у джерелознавстві етнологічної науки значна увага приділена періодиці, матеріалам наукових конференцій та фахових збірників.