نقش جریان نقدی آزاد و حاکمیت شرکتی در سرمایه‌گذاری شرکت‌های دولایه - اکبر جلوداری (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2020)
هدف اصلی از این پژوهش، بررسی نقش و تأثیر جریان نقدی آزاد و ویژگیهای حاکمیت شرکتی، سرمایهگذاری در سطح شرکتهای پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار با ساختار راهبردی دولایه میباشد. پژوهش موردنظر ازنظر هدف، کاربردی و طرح پژوهش از نوع نیمه تجربی و با استفاده از رویکرد پسرویدادی است. همچنین با توجه به ماهیت دادههای پژوهش، از رگرسیون خطی چندمتغیره استفاده شده است. جامعۀ آماری شامل کلیۀ شرکتهای پذیرفته‌شده بورس اوراق بهادار با ساختار راهبردی دولایه است، بعد از بررسی شرایط با استفاده از فرمول کوکران و نمونهگیری احتمالی طبقهای، حدود 152 شرکت از بانکها و مؤسسات مالی، اعتباری مختلف به دلیل سیستم دولایه بودن آن‌ها در بین سالهای 1392 ـ 1388 به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج پژوهش نشان داد که رابطه معنادار و مثبتی بین جریان نقدی آزاد و سرمایهگذاری بیش‌ازحد و رابطه منفی بین جریان نقدی آزاد و سرمایهگذاری کمتر از حد وجود دارد و تأثیر کاهش سرمایهگذاری بیش و کمتر از حد از طریق برخی از ویژگی‌های حاکمیت شرکتی به مراتب بیشتر است. بنابراین میتوان به مدیران، تحلیلگران و سرمایهگذاران پیشنهاد نمود که در هنگام بررسی صورتهای مالی شرکتها به مؤلفههای حاکمیتی مانند ترکیب سهامداران  و  میزان جریان نقد آزاد توجه نمایند.