Мотиваційна модель героя неоромантичного фікційного світу - Iryna Holodiuk (Pitannâ Lìteraturoznavstva, 2013)
Проаналізовані домінуючі способи дій героя неоромантичного фікційного світу. Побудована мотиваційна модель неоромантичного персонажа в порівнянні з романтичним за методологією теорії фікційних світів.