Razvoj narodne vlasti na riječkom području od 1941. do 1945. godine - Antun Giron (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1991)
U članku se daje pregled i periodizacija razvoja organa narodne vlasti na riječkom području u razdoblju od 1941. do 1945. godine.