Alabatasunetik idazten: aitak eta gatazkak egungo emakume idazleen nobelagintzan - K. Josu Bijuesca (Fontes Linguae Vasconum, 2025)
Artikulu honen helburua da aztertzea egungo bost nobelatako protagonistek nola bizi dituzten patriarkatutik etor dakieken biolentzia eta borroka armatuaren inguruan sorturiko biolentzia, aitarekin duten harremana irudikatzeko moduaren arabera gatazken memoria egitean. Horretarako bi dira erabili diren erreferentziazko ildo teorikoak: gatazken memoriari buruzko hausnarketa kritikoa eta kritika feministak aita-alaben arteko harremanaz egiten duen irakurketa.