Jonathan Sacks: „Een gebroken wereld heel maken – Verantwoordelijk leven in tijden van crisis.” [Eredeti cím: „To Heal a Fractured World – The Ethics of Responsability”, Schocken kiadó, 2007], Fordította: Hans van der Heiden, Skandalon, Middelburg, 2017 - János MÁRTON (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica, 2021)
A könyv szerzője, Jonathan Sacks (1948), Nagy-Britannia egykori főrabbija. Megjelent könyvei a zsidó és nem zsidó közösségekre egyaránt nagy sikerrel hatottak. A vallások közötti párbeszéd elkötelezett híve, és meggyőződése, hogy mert Isten az em-bert szeretettel teremtette, az embernek is kötelessége a maga rendjén ezért a teremtett világért és magáért az emberért felelősséget vállalni. Egy róla, magyarul megjelent cikkben ezt olvashatjuk: