ФІНАНСОВА ПОВЕДІНКА НАСЕЛЕННЯ В УМОВАХ ВІЙНИ: РЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ - І.З. СТОРОНЯНСЬКА; Л.Я. БЕНОВСЬКА (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано особливості поведінки населення в умовах війни, з’ясовано фінансові аспекти та регіональні особливості, а також об’єктивні причини зміни споживчої та інвестиційно-кредитної поведінки населення в умовах війни. Досліджено особливості впливу когнітивних упереджень на поведінку населення. Виявлено відсутність «інфляційної психології» населення, що була притаманна попереднім кризам. Певною мірою це зумовлено переглядом цінностей та пріоритетів населення. З’ясовано, що на фінансові рішення внутрішньо переміщених осіб найбільший вплив через війну мала зміна підходів до управління власними коштами.