РЕЗИЛЬЄНТНА SMART-ЕКОНОМІКА ЯК БАЗА ВІДНОВЛЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Юлія Перегуда; Юлія Чалюк (Економіка та суспільство, 2025)
У науковій статті доведена важливість поєднання Smart та резильєнтної моделей розвитку соціально-економічних систем (СЕС) різного рівня у межах нової резильєнтної smart моделі розвитку. Розкрито особливості формування і наслідки використання резильєнтної smart-економіки (РSЕ) для соціально-економічних систем різного рівня. На основі визначення сутності термінів «Smart-економіка» та «резильєнтна економіка» надано визначення сутності терміну «резильєнтна smart-економіка». Визначено переваги та недоліки концепції Smart-економіки та концепції резильєнтної економіки. Доведена необхідність переходу соціально-економічної системи України на резильєнтну smart модель розвитку. Визначено мету і завдання переходу на резильєнтну smart модель розвитку СЕС України. Визначено можливості використання резильєнтної smart-економіки для відновлення соціально-економічної системи України. Сформовано комплекс заходів переходу на резильєнтну smart модель розвитку соціально-економічної системи України.