Історіографія проблеми оцінки правління фараона Ехнатона - Olha Zapletniuk (Cхід, 2017)
Стаття присвячена історіографії дослідження наукової проблеми оцінки правління єгипетського фараона XVIII династії Ехнатона з огляду на проведення ним масштабної релігійної реформи в державі. У статті розглядаються етапи історіографічного дослідження Амарнського періоду, порівнюються погляди різних дослідників на події правління фараона-реформатора та оцінювання образу Ехнатона в науковій літературі. Стверджується, що наявні історіографічні дослідження дають змогу повною мірою дослідити Амарнську добу, але постать Ехнатона на сьогодні залишається дискусійною.