УДОСКОНАЛЕННЯ ПІДХОДІВ В ДОСЛІДЖЕННЯХ САМОРОЗВИТКУ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКИХ СИСТЕМ - О. В. Балахонова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
Запропоновано новий підхід до створення стійкого механізму управління промисловим підприємством, який формує стимулюючі умови і збуджуючи мотиви до саморозвитку. Здійснено економіко-математичне моделювання дворівневої ієрархічної виробничо-господарської системи, яка входить у якості одного з елементів в більш велику ієрархічну систему. Структуру дворівневої системи задано за допомогою опису складаючи її елементів: центра, підпорядкованих до нього однорідних підсистем – активних елементів, взаємозв’язків між елементами у вигляді графа зв’язків.