Автоматизація процесу оцінки воєнно-технічного рівня випробуваного зразка озброєння та військової техніки - І. В. Корнієнко; С. П. Корнієнко; О. О. Саутін; С. В. Козак; С. Г. Шуба (Системи озброєння і військова техніка, 2023)
У статті запропоновано механізм реалізації процесу автоматизованої оцінки воєнно-технічного рівня випробуваних зразків озброєння та військової техніки. Інформаційно-аналітичною базою автоматизованої оцінки передбачено використання розробленої концептуальної моделі інформаційної системи супроводження випробувань. Зважаючи на широкий спектр видів озброєння та військової техніки, які підлягають оцінюванню в ході випробувань, процес автоматизації оцінювання розглянуто безвідносно до багаточисельних існуючих наукових підходів, методів та методик оцінювання ефективності воєнно-технічних виробів. На основі аналізу процесів підготовки і проведення випробувань розглянуті та формалізовані складові вхідних даних, які можуть виявитись потрібними при оцінюванні воєнно-технічного рівня зразка безвідносно до конкретного методу або методики оцінювання. Запропонована структурно-функціональна схема модулю автоматизації процесу оцінювання випробуваного зразка, що планується до реалізації у складі інформаційної системи супроводження випробувань.