اثر قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری شرکت‌های همتا بر پاداش هیأت‌مدیره - یاسین فتاحی; غلامرضا کردستانی; عباسعلی دریائی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2021)
شرکت‌ها در ارزیابی عملکرد مدیران برای پرداخت پاداش، از قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری بین شرکت‌های همتا استفاده می‌کنند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری در تعیین پاداش هیأت‌مدیره است. برای نیل به هدف پژوهش، داده‌های 117 شرکت در بازه زمانی 1387-1396 با استفاده از الگوی رگرسیون کسری و داده‌های ترکیبی، آزمون شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه مثبت و معناداری بین قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری (با معیار بازده سالانه سهام و جریان‌های نقدی حاصل از فعالیت‌های عملیاتی) و پاداش هیأت‌مدیره وجود دارد. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت شرکت‌ها در تنظیم قرارداد پاداش مدیران، عملکرد آن‌ها را از طریق این دو معیار با شرکت‌های همتا، مقایسه می‌کنند و شرکت‌های دارای قابلیت مقایسه بالاتر با همتایان خود، پاداش بیشتری به هیأت‌مدیره پرداخت می‌کنند. پژوهش حاضر، با به‌کارگیری سه معیار برای محاسبه قابلیت مقایسه و الگوی فرکشنال، سعی در توسعه ادبیاتِ مربوط به عوامل مؤثر بر پاداش مدیران داشته است.