Han Byung-Chul (2023): A rítus eltűnése – A jelen topológiája. Typotex Kiadó. 120 oldal. ISBN: 9789634932376 - Kristóf LEGÉNDY (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica, 2024)
A rítus eltűnése egy igazán mélyreható és provokatív könyv. Mélyreható, mert az emberi valóság legalapvetőbb kérdéseivel foglalkozik, mint például a nyitottság, az ünnepek vagy a jelek szerepe a társadalomban és az egyén életében. Provokatív, mert nem a modern társadalmak általánosan elfogadott mércéje szerint filozofál. Sőt a német-koreai szerző kijelentései a modern társadalom alapvető alkotóelemeit kritizálják, mint például: „A hitelesség társadalma telje-sítménytársadalom”.[1] „A neoliberális rendszer kizsákmányolja a morált”.[2] „A túlzott nyitott-ságban és határtalanságban, amelyek a jelent uralják, elveszítjük a lezárás képességét. Az élet ezáltal pusztán additívvá válik”.[3]