СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ РОЗВИТКОМ І БЕЗПЕКОЮ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ - Вікторія Самофатова (Економіка та суспільство, 2025)
Проаналізовано тенденції та особливості розвитку агропродовольчої сфери як системи стратегічного управління. Відмічено, що агропродовольча сфера пов’язана з розвитком соціальної сфери, формуванням сільсько-міського континууму та філософією існування людства взагалі. Акцентовано увагу на тому, що підтримання сталості агропродовольчої сфери передбачає підвищення її здатності запобігати ризикам, адаптуватися до них і трансформуватися. Відмічено, що серед основних механізмів стратегічного управління сталим розвитком виділяється також стимулювання виробництва високоякісної продукції, підтримка національних виробників, розвиток інфраструктури та ринків збуту, а також адаптація до міжнародних вимог глобальної торгівлі. Результати дослідження можуть бути використані для розробки управлінських рішень щодо забезпечення сталого розвитку та безпеки агропродовольчої сфери.