DIRBANÄŒIÅ² IR NEDIRBANÄŒIÅ² STUDENTÅ² PARAMOS POREIKIÅ² SKIRTUMAI: KOLEGINIÅ² STUDIJÅ² ATVEJIS - Rasa TamulienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2016)
Straipsnyje pristatomame tyrime yra atskleidÅ¾iami dirbanÄiÅ³ ir nedirbanÄiÅ³ studentÅ³ paramos poreikiÅ³ skirtumai. Straipsnyje yra aptariama paramos studentams samprata bei jos tipai, teoriÅ¡kai pagrindÅ¾iami dirbanÄiÅ³ bei nedirbanÄiÅ³ studentÅ³ paramos poreikiai. Pristatomo tyrimo metu yra nustatomi koleginiÅ³ studijÅ³ studentÅ³ akademinÄ—s ir neakademinÄ—s paramos poreikiÅ³ skirtumai priklausomai nuo studento Ä¯sipareigojimo darbo rinkoje bei darbo krÅ«vio. Tyrimas atliktas 2013-2014 metais, jame dalyvavo 440 studentÅ³ iÅ¡ 13 Lietuvos kolegijÅ³, Taikytas duomenÅ³ rinkimo metodas â€“ apklausa raÅ¡tu; duomenÅ³ analizÄ—s metodai â€“ Mann Whitney kriterijaus skaiÄiavimai ir dispersinÄ— analizÄ—. Tyrimo rezultatai atskleidÄ—, kad dirbantiems studentams labiau reikia psichologinio konsultavimo paslaugÅ³. Atlikto tyrimo rezultatai neparodÄ— statistiÅ¡kai reikÅ¡mingo skirtumo tarp akademiniÅ³ paramos studentams paslaugÅ³ tarp dirbanÄiÅ³ bei nedirbanÄiÅ³ studentÅ³. Atlikus statistiniÅ³ duomenÅ³ analizÄ™ taip pat nepastebÄ—ti akademiniÅ³ bei neakademiniÅ³ paramos studentams paslaugÅ³ poreikiÅ³ skirtumai tarp skirtingÄ… valandÅ³ skaiÄiÅ³ per savaitÄ™ dirbanÄiÅ³ studentÅ³ grupiÅ³.