СТАЛИЙ РОЗВИТОК У КОНЦЕПЦІЯХ SMART (РОЗУМНИХ) МІСЬКИХ ІНІЦІАТИВ - Л.В. ЖАРОВА (Економіка та право, 2024)
Розглянуто розвиток розумних міських ініціатив крізь призму сталого розвитку: чи є такі ініціативи сталими та чи сталий розвиток поселень може бути реалізований, зокрема, через реалізацію концепції smart-міст. Розроблено методику аналізу вання громад як основу для політик, планів та програм — аналізування наявної ситуації, формулювання того, що місто (селище чи об’єднана територіальна громада) хоче, пропозиція того, що можна досягти, і вже заключним етапом є конкретизація цілей і кроків щодо досягнення, із описом ресурсів, які знадобляться, та їх джерелами. Обґрунтовано ефективність створення на основі цієї методики конкурентної карти міста, що допоможе виявити конкурентні переваги території, підібрати найпотрібніші на даному етапі smart-технології, розробити актуальну стратегію із конкретними (вимірюваними та досяжними) цілями.