JUGOSLOVENSKO-SOVJETSKA ROBNA RAZMENA 1946. GODINE - Momir Ninković (Istorija 20. Veka, 2025)
U članku je obrađeno odvijanje jugoslovensko-sovjetske robne razmene u toku 1946. godine. Sa udelom od 44,08% Sovjetski Savez je tokom te godine bio ubedljivo najznačajniji spoljnotrgovinski partner Jugoslavije. Od uvoza iz SSSR-a zavisio je rad niza preduzeća, privrednih grana i delatnosti u FNRJ. Rad je napisan, pre svega, na osnovu dokumenata pohranjenih u arhivima Republike Srbije i Ruske Federacije, potom različite relevantne literature i periodike.