Рівень терціаризації економіки країн та регіонів Євросоюзу - Валентина Смаль (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2014)
Терціаризація економіки, тобто прискорений розвиток третинного сектору – визначальна риса сучасного постіндустріального етапу розвитку господарства. У статті представлені результати дослідження рівня розвитку третинного сектору економіки країн та регіонів Євросоюзу. На основі аналізу часткових показників та розрахованого інтегрального коефіцієнта терціаризації економіки виявлені загальні та специфічні тенденції розвитку сфери послуг, що характерні для країн різного ступеня зрілості ринкової економіки.