IKIMOKYKLINIO UGDYMO PEDAGOGÅ² STUDIJÅ² IR DARBO DERINIMO GALIMYBÄ–S - Algimantas Bagdonas; Asta JakimaviÄienÄ—; Raimonda SadauskienÄ—; Sigita SaulÄ—nienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2021)
Straipsnyje aptariamos studijÅ³ ir darbo derinimo galimybÄ—s. PabrÄ—Å¾iamos Å¡ios studijÅ³ ir darbo derinimo galimybÄ—s: tinkama komunikacija, suinteresuotÅ³ asmenÅ³ bendradarbiavimas, optimalaus darbo krÅ«vio pasirinkimas, darbinÄ—s veiklos, susijusios su studijomis, pasirinkimas. Straipsnyje sprendÅ¾iama problema â€“ ieÅ¡koma studijÅ³ ir darbo derinimo galimybiÅ³, pasitelkiant literatÅ«ros ir dokumentÅ³ analizÄ™ bei atliekant darbdaviÅ³ nuomoniÅ³ tyrimÄ…. StraipsnÄ¯ sudaro dvi dalys. Pirmojoje straipsnio dalyje pateikiama teorinÄ— dokumentÅ³ ir mokslinÄ—s literatÅ«ros analizÄ— apie dirbanÄiÅ³ studentÅ³ situacijÄ… Ä¯vairiose Å¡alyse. Antrojoje straipsnio dalyje pristatomi atlikto tyrimo rezultatai, atspindintys ikimokyklinio ugdymo Ä¯staigÅ³ vadovÅ³ poÅ¾iÅ«rÄ¯ Ä¯ studijuojanÄius darbuotojus. Tyrimo rezultatai rodo, kad kiekvienoje organizacijoje yra darbuotojÅ³, kurie mokosi. Darbdaviai suvokia tokius darbuotojus kaip naudÄ… savo organizacijai, skatina darbuotojus studijuoti, sudaro sÄ…lygas dirbti ir mokytis bei pageidauja, kad ateityje tokie darbuotojai, baigÄ™ studijas, dirbtÅ³ jÅ³ organizacijoje. Darbdaviai nurodo, kad studijuojantis darbuotojas atlieka privalomas veiklos funkcijas tiek darbo vietoje, tiek mokymosi Ä¯staigoje, todÄ—l jo asmeninÄ—s savybÄ—s yra svarbios siekiant laiku ir tiksliai atlikti uÅ¾duotis abiejose organizacijose. Naudoti tyrimo metodai â€“ dokumentÅ³ ir mokslinÄ—s literatÅ«ros analizÄ—, apklausa raÅ¡tu, duomenÅ³ kiekybinÄ— analizÄ—.