Інформаційна система для відслідковування стану муніципальних паркінгів у реальному часі - О. Морозов; С. Орленко (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ, 2024)
Система базується на зборі та аналізі даних з датчиків, встановлених на паркувальних майданчиках, які передають інформацію про наявність вільних місць на сервер у реальному часі. Сервер обробляє дані та надсилає їх у мобільний додаток користувачів. Це дозволяє водіям в реальному часі бачити, де є вільні паркомісця, що сприяє скороченню часу на пошук місця для паркування. Мобільні додатки, як інтерфейс користувача, надають можливість не тільки переглядати актуальну інформацію про паркінги, але й здійснювати бронювання місць та оплату паркування. Інтеграція з мапами та навігаційними системами забезпечує зручне планування маршрутів з урахуванням наявності паркомісць. Додаткові функції системи можуть включати аналітику використання паркінгів, що дозволяє міським службам планувати розвиток паркувального простору з урахуванням актуальних потреб користувачів. Також система може включати інтеграцію з камерами відеоспостереження для забезпечення безпеки та контролю за порядком на паркінгах. Дана стаття розказує про тонкощі та деталі реалізації подібної системи, описує технології, що можуть бути використані під час впровадження та дає ширше уявлення про подібного роду системи.