ЗДІЙСНЕННЯ БАТЬКАМИ ПРАВА НА ПРЕДСТАВНИЦТВО І ЗАХИСТ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ДИТИНИ - L.V. Krasytska (Економіка та право, 2024)
Розглянуто проблемні питання здійснення батьками права на представництво і захист прав та інтересів дитини. Дано висновок, що особливості здійснення такого права визначаються віком дитини і сферою правовідносин, в яких таке представництво має місце. Батьки здійснюють право на представництво і захист прав та інтересів своїх малолітніх дітей у матеріальних і процесуальних правовідносинах. Батькам не належить право на представництво неповнолітньої дитини у, сфері Майнових і особистих немайнових відносин, вони надають лише допомогу неповнолітнім у здійсненні ними майнових прав.