SAUSO MEDAUS PANAUDOJIMAS KEPINIÅ² GAMYBOJE, Ä®TAKA KOKYBEI IR MAISTINEI VERTEI - Jurgita LazdauskienÄ—; NijolÄ— RuÅ¾ienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2019)
Darbe atlikta duonos, pyrago kepiniÅ³ (bandeliÅ³, keksiukÅ³) gamyba, receptÅ«roje 50 ir 100 % cukraus keiÄiant sausu medumi, tirta sauso medaus Ä¯taka bandeliÅ³ jusliniams rodikliams, drÄ—gnio, rÅ«gÅ¡tingumo, akytumo, savitojo tÅ«rio ir nudÅ¾iÅ«vimo kitimui. Juslinio tyrimo rezultatai parodÄ—, kad sauso medaus naudojimas geriausiai pasitvirtino keksiukuose, kadangi cukraus kiekÄ¯ produkte galima sumaÅ¾inti 3â€“3,5 karto, o saldumo pojÅ«tis sumaÅ¾Ä—ja neÅ¾ymiai, kepinys Ä¯gauna medaus skonÄ¯, o pagal bendrÄ… Ä¯spÅ«dÄ¯ (1â€“3 balÅ³ ribose) Ä¯vertintas gerai (2,0 balai).