Роль економічної теорії у формуванні компетентнісної моделі підготовки менеджера - Наталья Володимірівна Орлова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018)
У статті розглядаються проблеми формування компетентнісного підходу в підготовці менеджерів на прикладі викладання курсу мікроекономіки. Актуальність проблеми пов’язана з  новими завданнями для системи менеджмент-освіти, коли метою стає не лише передача суми накопичених знань, а навчання навичкам адаптації до мінливих економічних і соціальних умов життя. Тобто, мова йде про особливі освітні результати, в межах яких знання є необхідною, але недостатньою умовою  досягнення професійної якості. Це професійні компетентності, які є основою компетентнісного підходу. Тому менеджмент – освіта повинна характеризуватися поєднанням знань в галузі економічної теорії з прикладними аспектами ринкової поведінки економічних агентів.