Od inventarnih knjiga do pametnih telefona - Sofija Konjević; Lovorka Čaja; Martina Žugaj (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2025)
Cilj. Revizija knjižnične građe ključan je proces koji, osim otpisa dotrajale, zastarjele i uništene građe, služi istodobno i za procjenu stanja fonda te utvrđivanje njegove materijalne vrijednosti. Cilj je ovoga rada prikazati razvoj metoda primijenjenih u provođenju revizije knjiga u Centru za znanstvene informacije, od tradicionalnih inventarnih sustava do suvremenih mobilnih tehnologija.