СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК РЕГІОНУ ЯК ОБ’ЄКТ СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Євгенія Телебєнєва; Ірина Барило (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
В роботі розглянуто дефініцію поняття «соціально-економічного розвитку регіону» за різними авторами. З позиції суспільної географії виділені основні складові соціально-економічного розвитку, ключовими з яких є «територія», «населення», «соціально-географічний процес». Запропоновано власне трактування «регіонального соціально-економічного розвитку». Наведена блок-схема суспільно-географічного дослідження регіонального соціально-економічного розвитку. Визначені проблеми щодо розробки комплексної моделі соціально-економічного розвитку з позиції міждисциплінарного підходу.