Razvojni put diplomiranih studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku zaposlenih u IT tvrtkama - Tomislav Jakopec (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2021)
Cilj: Cilj je ovog rada ustanoviti razvojni put diplomiranih studenata informacijskih znanosti FFOS zaposlenih u IT tvrtkama, utvrditi relevantnost podučavanih znanja i vještina na Dvopredmetnom diplomskom studiju informacijskih tehnologija (DDS IT) definiranih kroz ishode učenja studija kao i ustanoviti razinu njihovog zadovoljstva radnim uvjetima i razvojnim mogućnostima na trenutnim radnim mjestima. Kako bi postigli ove ciljeve prvo se daje analiza znanja i vještina definiranih kroz ishode učenja na DDS IT. Slijede intervjui s diplomiranim studentima koji su nakon studija svoju poslovnu karijeru započeli u IT tvrtkama. Analizirati će se njihov razvojni put i dati zaključci o ključnim indikatorima uspješnosti zaposlenja u IT tvrtkama nakon završetka studija.