ДЕЯКІ АСПЕКТИ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА МЕДИКО-ДЕМОГРАФІЧНОЇ СИТУАЦІЇ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Роман Молікевич (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
У статті розглянуто питання впливу рівня соціально-економічного розвитку на формування медико-демографічної ситуації у регіоні. Автором розглянуто основні соціально-економічні показники, за допомогою факторного аналізу виділено найбільш суттєві з них, здійснено багатомірну оцінку рівня соціально-економічного розвитку адміністративних районів Херсонської області, розраховано їх кореляційне співвідношення з показниками медико-демографічної ситуації. Окремо наголошено на ролі урбанізації у формуванні суспільного здоров’я. Проаналізовано просторові особливості розвитку медичної системи Херсонської області як однієї з передумов соціально-економічного розвитку.