Дослідження вуглеводних детермінант ворсинок хоріона при ранньому невиношуванні вагітності - I. Zastavnyy; A. Yashchenko; I. Tkach (Морфологія, 2016)
За допомогою гістологічних та лектиногістохімічних методів досліджували морфологічні особливості та вуглеводні детермінанти ворсинок хоріона ембріонів людини, завмерлих внаслідок раннього невиношування вагітності. Використання лектинпероксидазної техніки показало різну інтенсивність зв’язування лектинів із структурами синцитіотрофобласта, цитотрофобласта, строми як у дослідних, так і в контрольних зразках. Дані результати можна розцінювати як зміни структур і властивостей глікому при звичному невиношуванні вагітності.