Дискутована етнічність: законодавчий статус і реалізація мовних прав кашубів у Польщі - Олександр Васюков (Політичні дослідження, 2022)
Стаття присвячена дослідженню сучасного правового статусу кашубської меншини у Польщі. Кашуби - це західнослов’янська міно- ритарна етнічна група, яка у 2005 р. була визнана регіональною мовною спільнотою. Спираючись на матеріали, зібрані під час тривалої етнографічної роботи в місцях компактного розселення кашубів, автор аналізує досвід реалізації мовних прав кашубів та рецепцію державної етнополітики в спільноті.