OCENITEV KAKOVOSTI MORJA V GOJITVENEM NASADU ŠKOLJK V PIRANSKEM ZALIVU - P. Tušnik; Neda Fanuko; V. Turk (Acta Biologica Slovenica, 1986)
Prispevek obravnava kvaliteto morja v področju množičnrga gojenja školjk v Piranskem zalivu na podlagi enoletnih meritev nekaterih fizikalnih, kemijskih, nekaterih bioprodukcijskih in sanitarnih parametrov.