Нормативно-змістові основи Державного стандарту навчання в сфері фізичного виховання в системі загальної середньої освіти Польщі - Оleksandr Mozolev (Педагогічний дискурс, 2015)
У статті автором зроблений аналіз нормативно-змістовного стандарту навчання в сфері фізичного виховання в системі загальної середньої освіти Польщі. Зʼясовано, що основу державних стандартів навчання складає базова програма навчання з дисципліні «фізичне виховання». Вона встановлює стандарти досягнень учнів на кожному етапі навчання і визначає мінімальний рівень розвитку рухових умінь і навичок при закінченні школи, гімназії, ліцею. Встановлені соціальні компетенції учнів, які дають можливість оцінити їх готовність до подальшого навчання.